Skip to main content

VALENTIJN ZOALS ELK JAAR IN JE KLEINE BUBBEL

Ondertussen zijn we eind januari 2021. Een jaar geleden werd er in  Wohan gesproken over een zekere virus die was uitgebroken maar dat ze onder controle hadden !

Enige tijd later verspreide het virus zich toch razendsnel zodat de ganse wereld verplicht was om er te mee leren leven ! En ja zelfs nu blijft dat venijnig beestje nog steeds de baas spelen !!! Wie had dat een jaar geleden gedacht !

Maar goed, ondertussen weten we dat een mens flexibel kan zijn en hem dus probeert aan te passen (niet gemakkelijk voor mij als je weet dat ik een perfectionist ben 😉)

Lees meer …VALENTIJN ZOALS ELK JAAR IN JE KLEINE BUBBEL

KOM VOLOP GENIETEN NU HET NOG KAN

Het jaar 2020 zal een jaar zijn dat we niet snel gaan vergeten ! Wat heeft het Coronavirus ons toch in zijn macht ! In het voorjaar heeft het ons gedwongen om de deur van de b&b gesloten te houden. Tijdens de zomermaanden was ze ons iets gunstiger gezind en mochten we volop gasten ontvangen die kwamen genieten van een zalige nachtrust, een uitgebreid ontbijt, het wandelen langs de vloedlijn van de Noordzee of met de fiets het hinterland kwamen ontdekken. Maar nu de herfst in het land is, laat het venijnig beestje weer volop van zich horen waardoor ik het gevoel krijg dat ze wat met ons voeten aan het spelen is !!!!

Vorige week werden er weer nieuwe coronamaatregelen ingevoerd : restaurants en café’s moeten hun deuren sluiten. Opnieuw een ramp voor de horeca ! Raar maar waar : deze keer worden de b&b’s niet tot de horeca gerekend er mogen we onze deuren open houden. Wij mogen onze gasten nog volop “in de watte” leggen waar we uiteraard heel blij voor zijn. Alleen…… onze gasten vragen zich af wat ze hier kunnen komen doen want zeg nu zelf hier eventjes komen genieten wil zeggen : genieten van de rust, genieten van de beleving, genieten van de natuur, genieten van mekaar, genieten van het zalig niets doen, genieten van een heerlijke nachtrust, genieten van een voorgeschoteld ontbijt, en ja ook genieten van een glaasje drinken op café of genieten van een heerlijke maaltijd op restaurant……

Dus gingen we volop op zoek naar de oplossing om ook het “genieten op restaurant” te kunnen waarmaken. Goed nieuws : wij brengen “het restaurant” naar hier.

We hebben geïnformeerd bij verschillende restaurants in de buurt die zorgen voor take away. Je hoeft ze enkel te contacteren, of je vraagt het aan ons om een bestelling te plaatsen, je haalt het op het bepaalde tijdstip op en komt er dan volop van genieten in de gezellige huiselijke sfeer van de ontbijtruimte. In onze drankenkoelkast vind je wel iets lekkers die het plaatje compleet maakt. Zie dan het positieve ervan dat je de auto niet meer hoeft te nemen en van tafel direct het bed in kan.

Bij deze zou ik zeggen “Laat Covid 19 jullie niet klein krijgen en kom genieten van onze b&b en van mekaar. Want wie weet wat zal de winter ons brengen ……

We hebben jullie gemist. Welkom terug!

Woensdag 3 juni 2020 om 15u33, nieuwsflash op Radio 2 :  Vanaf 8 juni 2020 mag de horeca, waaronder ook letterlijk het woord b&b valt, zijn deuren opnieuw openen voor hun gasten. Snel zette ik de radio iets harder. Had ik dit wel goed gehoord of kwam er een “maar” achter ? Nee hoor, de langverwachte datum werd werkelijkheid ! Ik kon mijn oren niet geloven. Ik voelde de trillingen in mijn benen en de kriebels in mijn buik. Het voelde alsof ik een klein kind was die een super groot geschenk kreeg, alsof ik een 12 jarige was die haar eerste dag in de grote school mocht doorbrengen, alsof ik een puber was die als eerste keer naar een fuif mocht gaan ! Tranen van geluk kwamen boven.

Bijna 3 maand lang heb ik kunnen “genieten” van bijna niks doen, van buiten in mijn tuin bezig zijn onder meestal een stralende zon, van fietstochten via de fietsknooppunten te  maken waardoor mijn conditie toch een beetje op peil bleef, van met onze Joppe naar de Kust te gaan en samen aan de vloedlijn de vlieger op te laten, van in het weekend lang te mogen slapen en in mijn pyama te mogen ontbijten, van op zondag samen met Johan te kunnen gaan wandelen in het Brugs Ommeland en nadien op onze terras van de b&b een goeien te kunnen drinken, van zoveel kleine dingen te kunnen genieten maar van mijn job die ik met heel veel plezier doe mocht ik niet genieten., die werd op non-active gezet !

Ik begon direct alles opnieuw op te frissen. De spinnetjes en kleine stofnetjes, het stof en de vele pluisjes (God weet vanwaar ze kwamen) hebben plaats gemaakt voor een frisse b&b.

De maatregelen, een pagina of 3,  die we hebben doorgekregen heb ik wel 3 keer moeten lezen. Wat een regelgeving !!!! Ik heb mijn uiterste best gedaan om die allemaal na te leven. Maar ik wil vooral dat mijn gasten niet het gevoel krijgen dat ze opgesloten moeten op vakantie gaan. Ik heb het sfeervol gehouden, weliswaar zonder sfeerkussens maar het bloemetje op de tafel mocht er blijven. De folders om uitstappen te maken mochten we ook niet langer te nemen leggen maar geen nood : vraag me gerust om tips en die zal ik jullie met veel uitleg geven. Gelukkig hebben we een hele grote ontbijtruimte en heb ik de tafels goed uit elkaar kunnen zetten. De tafellopers heb ik ook moeten verwijderen maar er zijn placemats in de plaats gekomen. Mijn grootste zorg is dat ik geen ontbijtbuffet meer mag zetten want blijkbaar mogen jullie niet zomaar rondlopen in de ontbijtruimte !!! Niet panikeren : ik bind jullie niet vast op jullie stoelen maar breng met plezier het ontbijt aan tafel. Zelf ben ik ook benieuwd hoe dat zal verlopen. En voor gasten die toch liever het ontbijt op de kamer hebben, mogen me dat bij het inchecken laten weten. De handgel staat jullie op te wachten in de ontbijtruimte en in de gang, klaar om samen met jullie het virus te verslaan. En wat het mondmasker betreft : die zal ik zeker aandoen als jullie dat verlangen. Het zal wat moeilijker worden om een babbeltje te slaan maar moeilijk gaat ook héé, we zullen wat luider praten!

Als afsluiter wil ik jullie dan ook allemaal bedanken om mee te helpen aan de regeltjes die ons werden opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad waardoor het gebleven is bij maar 3 maand sluiten. We hebben jullie ongelofelijk gemist en verwelkomen jullie graag opnieuw met “open” (of moet ik zeggen gesloten) armen.

Dikke warme knuffels,

Linda, Johan, Lynn, Niels en onze Joppe

De Wereld Staat Op Zijn Kop

Terwijl iedereen wil dat het leven opnieuw zijn normale gang gaat, blijft de wereld door Corona op zijn kop staat ! Ik, als simpele burger die mijn gezond verstand probeert te gebruiken, kan de nieuwe maatregelen maar niet begrijpen ?!? Wekenlang spreken ze over mondmaskers dragen, handen wassen maar vooral anderhalve meter afstand houden. Heel wat mensen proberen zich daaraan te houden. Maar kapsalons en schoonheidszaken mogen nu opnieuw hun deuren openen wat heel veel mensen gelukkig zullen maken. Maar de regel van 1,50 m afstand houden kan toch onmogelijk worden toegepast ?!? Ook wielertoeristen mogen nu in groep genieten van het sportief fietsen terwijl die, als je eerlijk wilt zijn, hun gevoelige lopende neus snuiten in de vrije natuur en hun vele zweetdruppels vliegen ook zomaar in het rond !! Bij winkels als Action, Primarck, en Ikea staan ellenlange files van mensen die aanschuiven om minder essentiële dingen aan te kopen en het dus niet erg vinden om besmet te worden met Covid-19.
Maar ik, als uitbaatster van een rustige, gezellige b&b omringd door de akkerbouw, de weidse velden, de koeien en gelegen op meer dan anderhalve meter van de kust , moet nog steeds de deur gesloten houden!
Ik die zo graag de toeristen wil in de watte leggen, die om eender welke reden, eens eventjes willen genieten van het leven op een eiland, afgezonderd van de hectische toestanden die Corona ons aandoet,... die willen genieten van een zalige nachtrust met het wakker worden van de fluitende vogeltjes,... die willen genieten van een vóór hen met veel liefde klaargemaakt ontbijt, al dan niet op bed,.... die willen genieten om met mij een babbeltje te slaan (ik twijfel of me dat nog zal lukken ), en nee niet over het virus, maar over de pracht van de natuur,... en die willen genieten van een fietstochtje richting het hinterland waar er prachtige plekjes in eigen land te bewonderd zijn.
Ik die er dus super graag weer zou willen in vliegen om mijn gasten te mogen ontvangen en zich op hun gemak te laten voelen door 100% de nodige maatregelen te kunnen toepassen, moet helaas nog wachten !!! Mijn wereld staat wel degelijk op zijn kop !! En voor hoe lang nog ???

Stevige knuffels en hoop jullie snel terug te zien .

PS : Dikke merci aan Louise, Laura en Paulien om deze foto want Johan, Joppe en ikzelf zijn zo lenig niet 

Wachten, wachten en nog eens wachten….

De tuin die mooi in bloei staat, onkruid die ik onder controle heb kunnen houden, de zon die volop van de partij is, en ik die de dagen aan het aftellen was om hopelijk weer met heel veel goesting mijn gasten te mogen ontvangen !!! Maar het heeft niet mogen zijn,….. mijn grote smiley die ik op 4 mei op de druivelaar had getekend, heb ik veranderd in een droevig gezichtje !!!!

Wat heeft dat venijnig beestje, genaamd Coronavirus of Covid-19 ons toch in zijn macht !!!!

Eventjes voelde ik de grond van onder mijn voeten wegschuiven maar met de steun van manlief en de aanmoedigingen van mijn kinderen kijk ik weer uit naar de volgende data  8 juni.

Ondertussen krijg ik heel veel telefoontjes van mensen die deze zomer graag eens “uit hun kot” willen komen maar niet goed weten of ze al kunnen reserveren en hoe we de “Corona situatie” aanpakken.

We hebben ons brein in overdrive laten gaan (die van mij gaat veel in overdrive) en het volgende beslist :

  • Uiteraard zal ik een mondmasker dragen. Wat ik eigenlijk niet zo tof vind omdat ik graag wat praat en de gasten mij dus moeilijker zullen verstaan. Handschoenen zal ik ook aanhebben in de hoop dat ik niet alles uit mijn handen zal laten vallen dan. En een desinfecterend product zal ook aanwezig zijn.
  • We hebben een open terras zodat jullie hier, weg van alle drukte, op jullie gemak kunnen genieten van een gekoeld drankje of een heerlijke koffie met de krant of een leesboek uit onze bibliotheek erbij.
  • Onze grote open ontbijtruimte laat het toe om de tafels zeker anderhalve meter uit elkaar te schuiven zodat de social distancing haalbaar is.
  • Wie liever ontbijt op de kamer wenst, mag mij dat bij aankomst laten weten
  • En aangezien de restaurants misschien overvol zullen zitten, laten we toe dat de gasten gebruik mogen maken van de koelkast en de microgolf in de keuken zodat ze zelf iets meebrengen en in de gezellige ontbijtruimte kunnen genieten van hun maaltijd.

Dus mensen ik zou zeggen : schuif het Coronavirus aan de kant en boek een kamer bij ons voor 1 of meerdere dagen. Jullie maken jullie zelf gelukkig door iets te hebben om naar uit te kijken en jullie maken mij gelukkig omdat ik me weer volop kan uitleven in de job van mijn dromen!

Zorg goed voor elkaar en hopelijk tot binnenkort!