Skip to main content

VALENTIJN ZOALS ELK JAAR IN JE KLEINE BUBBEL

Ondertussen zijn we eind januari 2021. Een jaar geleden werd er in  Wohan gesproken over een zekere virus die was uitgebroken maar dat ze onder controle hadden !

Enige tijd later verspreide het virus zich toch razendsnel zodat de ganse wereld verplicht was om er te mee leren leven ! En ja zelfs nu blijft dat venijnig beestje nog steeds de baas spelen !!! Wie had dat een jaar geleden gedacht !

Maar goed, ondertussen weten we dat een mens flexibel kan zijn en hem dus probeert aan te passen (niet gemakkelijk voor mij als je weet dat ik een perfectionist ben 😉)

We deden open, moesten sluiten, mochten weer open maar met de nodige maatregelen die we uiteraard ook volgden. Ontbijt werd in de ontbijtruimte geserveerd maar niet meer op de stoffen tafellopers, nee ze moesten afwasbaar zijn ! Sierkussens werden uit de kamer gehaald, waardoor de kamers iets minder gezellig waren (zo vond ik toch) maar gelukkig bleven de gasten komen 😊. Juli, augustus en september waren topmaanden ! Het weer zat mee. Er werd volop gefietst, gewandeld en  de mensen konden genieten van de warme zonnestralen op een terrasje met een streekbiertje in de hand.

Het werd oktober en mevrouwtje Corona (dames zijn altijd de baas 😉😉) vond dat het tijd werd dat ze de teugels weer in handen nam. Met alle gevolgen van dien : “RECA” werd gesloten en wat hadden wij geluk, zo dachten we toch, oef “HO” mag open blijven. Opnieuw wel met de maatregelen ! De gezellige ontbijtruimte mocht niet meer gebruikt worden, ook al kunnen we de nodige afstand bewaren, en het ontbijt moest op de kamer geserveerd worden ! Dus weer werd ik op de proef gesteld en dacht mijn hersenbrein na hoe ik dat ging doen. Moeilijke opgave voor mij want ook dit moest perfect zijn ! Gelukkig kreeg ik veel positieve reacties waardoor dit me een goed gevoel gaf. Verschillende restaurants deden take away en de gasten mochten de microgolf gebruiken om eventueel afhaalgerechten van bij een traiteur op te warmen. De gasten die kwamen overnachten, wisten deze manier alvast te appreciëren en genoten om toch eventjes hun eigen thuis achter te laten en in een andere omgeving te kunnen vertoeven.

In november al haalden we de kerstboom en fonkelende verlichting boven om het extra gezellig te maken.  Maar het weer zat niet echt mee en veel gasten kwamen er niet. Begrijpelijk natuurlijk want wat kom je doen in een b&b als je de ganse tijd op de kamer moet blijven ! Aangezien ik moeilijk kan stil zitten heb ik dan maar de lange gang van de b&b opgefrist. Er werd akoestisch papier op de muren  geplakt, geschilderd en gepoetst, zo had ik minder tijd om na te denken over dit stom rot jaar !

Op Nieuwjaarsdag haalden we een fles bubbels boven : tijd om het negatieve jaar 2020 te vergeten en te klinken op een positief 2021 !

Gedaan met piekeren (ben ik nog steeds aan het proberen om er mee te stoppen😉) en er het beste van maken werd er mij door familie en vrienden gezegd.

Zo gezegd zo gedaan : tijd om iets in elkaar te boxen voor Valentijn.

Aangezien het coronabeestje niet houdt van kleine bubbels, verwelkom ik je graag met je geliefde om bij ons Valentijn te vieren.

Ik heb gezorgd dat de kamer sfeervol met liefdevolle rode tinten (en voor 1 keer horen er ook kaarsjes aanwezig te zijn ) is ingericht, en er kan een kaasplank of tapasschotel besteld worden, dranken kun je hier aan democratische prijzen aankopen, en ’s morgens krijg je dus uitgebreid ontbijt op de kamer. Dit alles voor de prijs van 139,00 euro met kaas of 149,00 euro met tapas. Indien je liever in een luxekamer verblijft vragen we een opleg van 15,00 euro.

Ik zou zeggen : laten we van 2021 een positief jaar maken, geniet van de kleine dingen en kom af en toe eens overnachten in onze b&b 😊